marți, 20 septembrie 2016

4 lucruri necesare la botezul copilului tau



Origini

In ortodoxie, botezul si crestinarea (confirmarea) constituie o singura ceremonie care este urmata de comuniune in timpul unei liturghii. Acest sacrament este necesar, deoarece ofera iertare pentru pacatul originar si pacatele actuale. El este incadrat de alte doua ceremonii de initiere.
Botezul in Biserica Ortodoxa nu este vazut ca un rit de trecere doar simbolic, ci ca participare reala, mistica la moartea si invierea lui Hristos. Prin urmare, eficacitatea sa nu este considerata doar fizica, ci si supranaturala.

Cui ii este adresat?

Pentru a celebra un botez ortodox trebuie sa te adresezi preotului bisericii ortodoxe de care apartii.
Ar trebui sa stii ca botezul ortodox incepe de la nastere: primul sacrament este punerea numelui copilului in a opta zi de la nastere, iar ceremonia va avea loc in holul bisericii. Preotul face semnul crucii pe fruntea, gura si pieptul copilului; apoi urmeaza ceremonia de botez propriu-zisa si, in final, ablutiunea (spalare rituala a corpului pentru purificare).
Pentru a boteza un copil, nasii trebuie sa fie ortodocsi.
Dezbracat, copilul este apoi bagat de trei ori in cristelnita. El este botezat "in numele Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh." Numele de botez (primul nume ales este de obicei numele nasului sau al unui bunic al copilului) este pronuntata de catre preot in momentul scufundarii.
Copilul este imbracat de catre suita in haine albe si preotul ii trece in jurul gatului un lant cu o cruce de aur. Dupa aceea il unge cu mir pe frunte, ochi, nas, gura, urechi, piept, maini si picioare.
Botezatul si preotul fac de trei ori turul cristelnitei. Un dascal citeste Epistola catre Romani si Evanghelia. La finalul ceremoniei, parintii saruta mainile nasului si nasei. Toti invitatii le ureaza cele mai bune ganduri parintilor, in special de viata lunga pentru copilul lor.
 Acest sacrament se termina atunci cand preotul taie cateva suvite de par copilului: de la spate, de la frunte si din partile stanga si dreapta ale capului.

Lucruri care iti trebuie la biserica 


1. Trusoul de botez, alcatuit din prosop mare pentru bebelus, fasa, panza de mir, sticluta, prosop pentru preot si sapunel. Le poti gasi in varianta completa si decorate urmand linkul: trusouri botez.
2. Hainute de botez
3 Lumanarea de botez
4 Cruciulite de botez. Oferta de cruciulite o poti gasi la linkul urmator: cruciulite botez.

Toate accesoriile de mai sus le poti gasi pe fabricadeaccesorii.ro, la sectiunea botez.
Pentru mai multe detalii ne poti suna la 0766.355.441.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu